Powered By Blogger

21 de juliol del 2013

Tag 17: Ca'n Marx.

Un fantasma recorre Europa. Manifest Comunista.
Com vaig dir ahir avui hem visitat la casa de Karl Marx. Quedava poc o res que fos original de la casa, ja que durant el nazisme en va desaparèixer una bona part. Així doncs l'exposició dedica bona part del seu espai a la vida de Marx. Té també un petit espai dedicat a la influència de Marx al llarg de la història. Més que un ànim socialista, el que m'empenyia a anar a visitar ca'n Marx, era un esperit sociològic. Per desgràcia no he trobat en l'audioguia cap referència  al Marx sociòleg, que és
el Marx que m'agrada a mi.




Un cop vista la casa on nasqué el bo de'n Carles, ha tocat comprar a la botiga adjunta al museu que porta el seu nom: ampolla de vi per casa (roig, per descomptat), un iman per el ferro que tinc a l'habitació, i una samarreta amb el seu nom brodat. Les coses més interessants de la botiga eren: un poster amb el manifest comunista escrit i les cares de Marx i Engels de relleu, un poster amb el volum I del Capital sencer, i una reeimpressió del manifest comunista; això si tots dos en alemany. Tan sols sortir ens hem fet la foto de rigor sota la placa de'n Charlie amb el puny alçat.






Tot seguit, sota un sol que escalfava les pedres hem anat a visitar el que en diuen la porta negra: una porta romana que donava la entrada a la ciutat i que amb la pol.lució s'ha anat enfosquint. D'allà hem anat cap a una església que tenia 3 estils diferents: Gòtic, Romànic i Musabar (no sé com s'escriu).

Allà el costat hem dinat. M'he quedat amb gana i he tornat a dinar. Després hem anat a visitar una església que anteriorment havia sigut utilitzada pels romans com a sala de recepcions. Actualment es tracta de una església protestant com es fa evident per la manca de símbols. Hi havia un organista tocant. Impressionant, a més com totes les sales d'aquesta mena

Un cop acabada la visita per Trier, hem anat a un poble vinícola molt típic de la zona. Cases de fusta de color blanc generalment  amb teulades en forma de V invertida. Ens hem aturat a beure alguna cosa freda per la calor, i després ja si, cap a casa. Abans però hem parat a una gasolinera on he comprat un altre té fred per fer passar la calor.


Mentre escric això amb el mòbil, segons el GPS falten 49,6km per arribar a casa, ara són les 21:14. Quan arribi tocarà posar les fotos de ca'n Marx al seu lloc, fer els deures i mirar els dos capítols de Game of Thrones que em queden. I ara un parell d'hores més tard acabo d'escriure, ja faré els deures al tren que tinc un bon trajecte. 

1 comentari: