Powered By Blogger

23 de juliol del 2013

Tag 19: Vi a la fresca.


Avui a les 8 del matí tenia hora per fer la matrícula de la universitat pel curs que ve. Mirant de compaginar assignatures i fer quadrar l'horari, he acabat sortint de classe que ja eren les 9 passades. M'hi quedaré a viure crec, tots els dies tinc classe pel matí i per la tarda. Com a mínim m'ho he pogut arreglar per no tenir classe els divendres durant tot el primer semestre.

Demà la classe anirà a Bonn, la ciutat on vaig estar dissabte passat, que havia sigut la capital de la República Federal Alemanya, i on hi ha un museu de la història d'Alemanya des de després de la segona guerra mundial. Res de nou per veure. En comptes d'això demà aniré al Ludwig, un museu que porta el nom de un mecenes que va donar una mà d'obres d'art que tenia a la ciutat amb la condició que s'exposessin en un museu amb el seu nom.

El Ludwig té una de les col·leccions de Picasso més importants del món així com una destacada col·lecció de popart i obres de Andy Warhol. Després de dinar, i fer la migdiada, m'he dedicat  a fer l'horari que tindré l'any que ve. Horrible. 

Més tard he estat mirant Game of Thrones, notícies, i hem berenat. Allà les 22, la Magda ha preparat guacamole que ens hem menjat amb els - amb el que sigui que es menja - i com que tenia més gana m'he preparat un ou ferrat amb pernil salat i una mica de paté.

La vetllada ha transcorregut parlant sobre els sistema sanitari alemany, el qual es basa en dos pilars fonamentals: les mútues  i les assegurances  L'estat obliga als i les treballadores a tenir una mútua, la poden escollir ells o bé és l'empresa que els la proporciona  Amb aquesta mútua queden cobertes la majoria de les despeses sanitàries  Qui vulgui una major cobertura ha de pagar una assegurança. Tenen el dret d'obrir assegurances entitats com l'església, o altres organitzacions de caràcter privat. Això proporciona a l'església un gran poder de negociació. 

És tard i he begut massa vi, així que bona nit. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada