Powered By Blogger

11 de juliol del 2013

Tag 7: Federalisme alemany

Avui després de classe, que hem acabat temari i he estat amb la Gloria i el Lorenzo - ara ja recordo com es diu - avui hem acabat de fer la unitat 1 i hem aprofundit una mica més en la llengua alemanya, quin embolic Mein Got. Al descans he acompanyat la Glora i el Lorenzo a comprar el llibre d'exercicis, que no el tenien. 

Avui ha fet una mica més de fred. Si segueix així hauré de comprar un jersei o alguna cosa que abrigui, que si no moro. 

Després de dinar he fet una migdiada de campionat, ieah. Ara arriba una convidada que soparà amb nosaltres la Laura. Ja hem acabat de sopar, ens hi hem estat una bona estona la veritat. I en 7 hores i trenta minuts em llevo... Amb el que m'agrada dormir a mi.

La Laura és una noia que va venir a Alemanya per treballar, una enginyera. Després d'estar treballant en una empresa subcontractada per la Ford, aquesta li ha ofert un contracte indefinit de treball, si indefinit. Un luxe vaja. La veritat és que se la veu molt contenta. 

Durant el sopar hem estat parlant del sistema educatiu alemany i també sobre com funciona el sistema federal alemany; un tema bastant recorrent últimament  Cada Estat té plenes competències en educació, i el Ministre d'educació alemany poc hi pot dir. O per exemple, pel que fa a lleis federals els Governs envien un representant per parlar-ne i aquest té vot ponderat en funció del pes de la població que representa. 

També pel que estic veient el Estat del Benestar està caient a trossos aquí a alemanya, però vaja res estrany quan aquest està lligat al treball. En fi que Alemanya no és la terra promesa. Ah! I tots aquests que ens compareu amb Bavaria: siusplau, prou. Bavària ha sigut un Estat que ha viscut de les subvencions durant molts anys, i gràcies a les quals ha pogut arribar al nivell que té ara. Per si tot això fos poc és un Estat amb un alt nivell de estratificació social. 

Pere Navarro, pren nota.

Da, sie sehen Gute Nacht

3 comentaris:

  1. Aquest darrrer paràgraf... no sé què dir-te...

    ResponElimina
    Respostes
    1. No estic Taylorista, però si és així. M'ho ha explicat gent d'aquí. Si no treballes no tens Seguretat social. I hi ha gent de +67 anys que ha de treballar perquè la pensió no arriba.

      Elimina
  2. Cómo mola cómo está escrito.

    Ále... digo... Tu admirador secreto.

    ResponElimina