Powered By Blogger

1 de maig del 2012

1 de Maig

 
En el moment que escric això són les 15:45 de la tarda i sona Stop that train I’m leavin de Bob Marley. Aquest matí, mentre es feia la manifestació de CCOO i UGT m’he quedat a casa fent feina, per dues raons: una en tenia, i dues no volia engreixar les xifres de suport als dos sindicats del Govern. El que si m’ha sabut greu és no poder anar a la manifestació de la CGT que demanava la llibertat de la Laura, detinguda per fer una performance davant la borsa de Barcelona, que consistí en cremar uns cartrons. 

Ara estic començant a escriure l’article que acabaré després de la manifestació de la tarda. Després d’haver-ne recollit les meves impressions personals i després d’haver fet unes quantes fotos (vaig a posar a carregar la bateria, ara torno). De moment,  a una hora i quaranta minuts de la manifestació convocada per COS, CGT, Endavant-OSAN, CAJEI, Maulets, SEPC, IAC, Coordinadora Laboral i Suport Mutu /15Mels mossos han ordenat a TMV tancar la estació de Universitat i segons indicava la directa els mossos faran controls als accessos del Plaça Universitat. 

Ara són les 0:42 i no sona cap canço al meu ordinador. A les 17:30 el company amb qui havia quedat per anar a la manifestació ha picat al timbre de casa, ha pujat i al cap d'una estona hem anat cap a Plaça Universitat. A tallers ens hem trobat amb un control mossos, uns agents amb uniforme i d'altres de paisà. Quan ens hi hem acostat més hem pogut veure que els que anaven de paisà duien un braçalet que hi deia POLICIA. Afortunadament el control no ens ha identificat. 

Un cop arribats a la plaça hem donat una volta per mirar quin ambient hi havia. Val a dir que qui feia més por eren els agents vestits de paisà que no pas la gent que hi havia per allà, persones amb pintes més o radicals o menys radicals, persones grans, pares i mares amb les seves filles. De sobte hem sentit merder i hem anat a mirar què coi passava: hi havia un grup de "secretes" corrent perquè els havien identificat i volien evitar ser descoberts. Malgrat això jo i una noia amb una càmara millor que la meva crec que n'hem pogut treure alguna foto. 

Hem seguit donant voltes, mentre la manifestació no començava. De nou, hem sentit merder i com que la curiositat mata el gat, hem anat a mirar que passava. Hi havia un grup de gent davant uns agents - aquests uniformats - segons ens han dit un agent havia obligat a una periodista a esborrar una foto de la càmera. Quan he arribat a casa he vist aquest vídeo

La manifestació ha començat i la forta presència policial feia confirmar que dificilment passaria alguna cosa aleshores. I remarco aleshores perquè el dia 3 hi ha vaga i manifestació d'estudiants, i coincideix amb el Congrés del Banc Central Europeu. Ara sería un bon moment per parlar del tancament de l'espai Shenguen, de com ja hi ha hagut 10 detinguts a la frontera o dels vagusites empresonats des de el 29 de març com a mesura preventiva, però no ho faré. El que si diré és que hi havia secretes i furgones de la policia a cada cantonada.

Quan ha acabat la manifestació s'ha llegit un manifest unitàri i s'ha comunicat que hi havia 40.000 persones en aquella manifestació. Segons deia TV3 avui a la nit, 7.00 persones. Quan he arribat a casa i he començat a mirar xarxes socials he pogut saber algunes coses; com ara que identificaven a gent per dur una samarreta de la CGT, que s'han retirat màscares de gas a periodistes, que es retiraven estel·lades, etc. 

Com en les bones pel·licules, és en el final on hi ha la part interessant. Després de tot el que he dit em costa creure que encara hi ha qui no tingui clar que la policia té la funció de defensar el status quo existent, i que per tant actuarà en conseqüència; farà servir secreta, pilotes de goma, gas lacrimògen i tot allò que pugui per tal de debilitar aquella gent que vol canviar aquest status quo, sigui per la vía que sigui. I aquesta reflexió la faig tant de cara als convergents com als indignats i sectors antisistema (un altre dia escriuré sobre els antisistema i la concepció èrronia que se'n té), potser sobretot de cara al sector convergent, no us fa pensar que hagin retirat més estel·lades o banderes anarquistes que banderes repúblicanes? 

Crec que si avui no hi ha hagut merder ha sigut perquè a ningú li interessava que hi hagués merder: els indignats són pacifistes, d'aquí poc hi ha una vaga d'estudiants, hi havia nens petits a la manifestació, i l'exèrcit està convocat per si les coses surten de mare. Per tant ni al govern ni als manifestants els interessava que hi hagués merder, però el 3, ai! El 3. Les estudiants esterem soles i amb l'apujada de taxes que es preveu no m'estranyaria que anés bé que el moviment estudiantil que reclama la congelació de les taxes, quedés criminalitza't i tatxat de radical i extremista. Bona nit i bona sort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada