Powered By Blogger

25 de setembre del 2012

Declaració de principis.


Arran de l’afluència de pensaments i transició ideològica per la qual estic passant des de fa unes setmanes, he començat a reflexionar i decidir cap a quina direcció s’encaminen aquests pensaments. És per això que estic escrivint el document que llegeixes.

Des que tinc ús de raó m’ha preocupat el benestar de les persones, això és un principi al qual mai renunciaré; ara bé, s’ha d’anar en compte amb la paraula benestar, perquè sovint dona lloc a interpretacions diferents: Per a mi una situació de benestar – individual i col·lectiu – és aquella en la qual qualsevol individu de la societat en el moment de néixer tingui les mateixes possibilitats de desenvolupar-se personalment de la manera que ell o ella decideixi. Per aconseguir-ho utilitzaré les eines que cregui adients segons el context del moment, sense arribar (exceptuant per defensa pròpia) a utilitzar la violència contra les persones. No faré escarafalls si aquestes eines són partits, sindicats, associacions ciutadanes, o organitzacions d’un altre caire.

Mitjançant aquestes eines treballaré per aconseguir una societat més lliure i igualitària, dos conceptes que no s’han de confondre amb el lliure albir dels individus, ni amb la uniformització dels mateixos. Per tant, m’esforçaré en enderrocar qualsevol sistema que privi d’un d’aquests dos principis que considero irrenunciables, i donaré suport a l’alternativa que permeti la lliure elecció dels individus sobre el seu futur, que en cas de no ser-hi provaré de construir-la de la mà d’aquelles persones que vulguin seguir aquest mateix camí.

UB Raval, Barcelona, Països Catalans. 25 de Setembre de 2012. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada