Powered By Blogger

15 de desembre del 2010

Reflexions

Ara ja fa uns dies que hi penso i hi reflexiono. Tinc la sensació que el sistema, la societat, digues-li com vulguis, condiciona a ser d'una determinada manera. Condicionanar no, no és aquesta la paraula, la paraula seria induïr a ser o conduir a fer actuar pensar i ser d'una manera que no destaqui. Som lliures per no passar-nos de la ratlla, el sistema ja ha creat mecanismes automatics per reprimir el que podriem anomenar "pensament no-alienat." Quan parlo de Sistema no em refereixo al Capitalisme o a l'entremat de relacions, i interessos que formen les diferents Empreses, Bancs i Govern sinó de la societat en si mateix; hi ha una cosa que podriem anomenar "opinió acceptada" que és dins on es mou una gran part de la població. Qui surt d'aquesta Opinió Acceptada és tractat de radical i se'l crítica i ataca. Aquesta Opinió Acceptada varia segons el territori i època. Sempre s'ha creat d'alguna manera, abans qui se'n encarregava era l'Esglesia, actualment qui transmet la informació i ocupa la funció d'educar, és qui s'ocupa de crear aquesta Opinio Acceptada. Tinc la sensació que ara mateix el sistema i en particular la seva branca educativa, no es preocupa per desenvolupar la intel·ligència de les persones, sinó per crear persones que tiguin unes determinades aptituds que sembla que han de serivir en un futur. Però aquestes aptituds seran útils per a una tercera persona o entitat, en comptes de ser-ho per a la persona. El que estic veient és que aquesta Opinió Acceptada fa que les persones que hi són no es qüestionin res i ho acceptin tot. Per tant seran conduïts a actuar d'una determinada manera, ara bé, ells no ho sabran mai.
Les persones que queden fora d'aquesta Opinió Acceptada s'ho qüestionen tot i hi pensen i reflexionen i arriben a conclusions diferents. Depenent de com d'allunyades estiguin d'aquesta Opinió Acceptada, seran més o menys criticats. Depenent de com en siguin, de quina forma i en quina mesura aquestes persones que queden fora de la Opinió Acceptada, modificaran el seu comportament o no explicaran les seves idees per evitar ser críticats per la resta d'elements de la societat. D'aquesta manera funciona el sistema per evitar que surtin veus crítiques amb el Sistema. I aquesta situació es pot extrapolar a d'altres; tots nosaltres som estudiants, posem per tant el sistema educatiu que és qui s'encarrega de formar gent que estigui dins aquesta Opinió Acceptada. Alhora de posar les notes es tenen en compte aquestes característiques, per davant de la capacitat de pensar i arribar a conclusions per un mateix. És per tant, un sistema de caràcter retroactiu que s'alimenta a si mateix de manera constant. Tan sols hi ha dues maneres per superar això: una, és destruïr-ho tot i tornar a començar de nou. I l'altre és marxar d'aquesta societat on hi impera una Opinió Acceptada i aconseguir ser autosuficient.

1 comentari:

  1. Ei, et felicito per la dissertació, trobo que és molt bona ^^
    Estic totalment d'acord amb tu, de fet a vegades jo he dit una cosa semblant. Hi afegeixo una cosa, que a vegades aquesta Opinió Accepatda ens influencia inconscientment, i aquestes idees induides, encara que pensem sobre elles i raonem que no tenen sentit, és molt dificil evitar la seva influencia. Per això odio molt aquesta Opinió Acepatda de la societat, perque em posa obstacles per arribar a la felicitat.

    ResponElimina